Nieuws

Aangepast beleid Coronavirus

Maatregelen Coronavirus

Als gewaardeerde klant van Auto Import Nederland kijkt u bij ons voor uw nieuwe droomauto en/of één van onze mooie occasions.

Nu Nederland nog steeds in de ban is door het Coronavirus, neemt Auto Import Nederland daarom maatregelen om de verspreiding van het corona virus zo veel mogelijk te beperken. We volgen daarbij de landelijke RIVM richtlijnen.

Onaangekondigd showroom bezoek is tot heden nog niet mogelijk. Wel kan er telefonisch een afspraak worden gemaakt voor een gepland showroom bezoek. Uiteraard kan u dan ook een proefrit maken van uw gewenste auto.

Onze showroom is van heden weer beperkt open op afspraak!

Auto Import Nederland is wel telefonisch bereikbaar en wel onder de volgende telefoonnummers:

Kantoor / showroom :           0294 – 23 15 96

Mobiel Verkoop           :          06- 39 06 39 31 

Bel ons voor een afspraak voor een bezichtiging en wellicht een proefrit in één van onze mooie occasions.

Naast de nieuwe (versoepelde maatregelen) van het bezoek aan onze showroom zijn natuurlijk ook de oude regels op gebied van hygiëne, extra schoonmaakbeurten en intensieve aandacht voor oppervlakken, die veel worden aangeraakt, zoals de deurklinken nog steeds van kracht:

 • Wij schudden nog steeds geen handen.
 • Wij houden minimaal 1,5 meter afstand als wij met u in gesprek zijn.
 • Wij volgen strikt alle protocollen omtrent handen wassen op.
 • Wij beschikken over extra zeep, desinfecterende middelen en papieren doeken voor eenmalig gebruik.
 • Medewerkers met (milde) klachten mogen niet werken.
 • Wij voeren extra schoonmaakrondes uit in de high-touch gebieden.

Wij kunnen ons voorstellen dat bovenstaande afstandelijk overkomt, zo bedoelen wij het niet. Het is voor uw en onze veiligheid. We gaan hier zeer serieus mee om en gaan ervan uit dat ook u deze maatregelen in acht neemt.

Voor een bezoek of een bezoek op uw locatie geldt; indien u de afgelopen 14 dagen niet in een risico gebied bent geweest en/of contact heeft gehad met een besmette patiënt en geen luchtwegklachten, verhoging, koorts heeft, kunt u gerust een afspraak maken voor een bezichtiging en/of een proefrit. Voelt u zich bezwaard om langs te komen.

We zijn op verschillende manieren bereikbaar. Onze verkoopadviseurs zijn online bereikbaar op  info@autoimportnederland.nl  en willen u met plezier helpen bij vragen over een occasion of het importeren van een auto uit het buitenland. Een eventuele proefrit kan weer op afspraak van uit onze showroom.

Ons volledig aanbod occasions vindt u op onze website. U kunt makkelijk contact met ons opnemen via de buttons bij de voorraadauto’s, per telefoon of email: info@autoimportnederland.nl.

Auto importeren

Op AutoImportNederland.nl vind u ons volledige import aanbod afkomstig van merk dealers uit het buitenland. Ruim  200.000 auto’s zijn reeds omgerekend naar Nederlandse prijzen. Wij helpen en informeren u graag bij het importeren van uw droomauto. Ondanks het Coronavirus zijn er nog steeds beperkte mogelijkheden om een auto uit het buitenland te importeren, houd er echter wel rekening mee dat de levertijd van deze auto wat langer kan uitvallen dan dat u van ons gewent bent.

Wanneer de situatie daarom vraagt, worden onze maatregelen verder aangescherpt, of wanneer het weer kan versoepeld!  Wij blijven u dan ook informeren. 

Cabrio is the way to go!

Het is tropisch warm in Nederland, tijd voor een cabrio! En bij Auto Spijker hebben we er genoeg op voorraad. Of je nou voor een BMW Z4 gaat, een iconische Ferrari 360 Spider wil bezitten of op een Jaguar XKR valt, we hebben voor ieder een geschikt model. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat zonder dakje cruisen een extra dimensie geeft qua rijgenot. Je hoort het motorgeluid beter, kan het landschap ruiken waar je doorheen rijdt en de wind wappert door je haren. Het ultieme geluk voor de purist. Mochten we je nog niet overtuigd hebben, hier een aantal voordelen van cabrio rijden opgesomd.

 • Je kan aan je kleurtje werken zonder dat je daarvoor uren op het strand hoeft te liggen bakken;
 • Door het windgeruis heb je een excuus om niet constant met je bijrijder te hoeven praten;
 • Je komt nog eens op plekken, doordat je elk weekend een nieuwe route zonder snelwegen uitstippelt;
 • Geen dak hebben biedt mogelijkheden bij de bouwmarkt;
 • Je hebt zoveel meer bekijks;
 • Een instant vakantiegevoel krijgen zodra het dak eraf kan;
 • Cabrio rijden is een goedkope vorm van therapie;

Softtop of hardtop, tweezitter of vierzitter, sportief of degelijk – je bent altijd welkom om eens te komen proefrijden met één van onze cabrio’s.

 

Zomertijd: Zomerbanden

Wanneer is het weer tijd? En dan bedoel ik niet de zomertijd, die staat vast. Afgelopen weekend hebben we massaal onze klok een uur vooruit gezet. En hoewel de zon de laatste tijd veelvuldig schijnt, schommelen de temperaturen nog veel en komen ze ‘s nachts zelfs nog rond het vriespunt te liggen en dat zorgt voor verwarring. Wanneer kan je nou het beste je winterbanden omwisselen voor zomerbanden?

Winterbanden vs. zomerbanden
De verschillende weertypen stellen verschillende eisen aan banden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren. Onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Zomerbanden zijn gemaakt van een andere rubbersamenstelling, waardoor ze juist bij warmere temperaturen (boven de 7 graden) beter presteren. Dat is dus een mooie graadmeter – letterlijk.

Slijtage banden
Wanneer je het hele jaar door op zomer- of winterbanden blijft rijden, zorgt dit voor extra slijtage. Wanneer je in de zomer doorrijdt op winterbanden slijt het rubber door de hogere temperaturen extra snel. In de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber harder wordt. Hierdoor heeft de band minder grip en gaat deze sneller glijden, waardoor het rubber slijt. Een andere grote invloed op slijtage is bandenspanning. Rijdt je met foutieve bandenspanning, dan slijten de banden sneller en is de kans op een klapband groter.

Weet je niet zeker of je al moet wisselen? Of wil je je banden laten checken op slijtage of de juiste spanning? Kom dan eens langs en maak een afspraak in onze werkplaats.

Van tanken naar laden

Van tanken naar laden: elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het lijkt wel een trend. Hippe stadsauto’s, zakelijke limousines, ruime gezinswagens – ieder merk komt tegenwoordig wel met een elektrisch model op de markt. Want de vraag is groot. We willen met z’n allen wat terugdoen voor het milieu en soms levert het gewoon ook een stukje belastingvoordeel op. Maar hoe praktisch is een elektrische auto rijden nou écht?

Er zijn eigenlijk twee drempels voor een potentiële eigenaar van een elektrisch auto. De laadtijd en de actieradius. Laten we beginnen met de laadtijd. Plug-in hybrides of volledig elektrische auto’s hebben een accu die dagelijks opgeladen moet worden na het rijden. Inmiddels is het Nederlandse wegennet zo ingericht dat er best wel wat laadpalen te vinden zijn onderweg. Er zijn een aantal websites waar je een actueel overzicht van alle Nederlandse laadpalen kan vinden. Je ziet de dichtstbijzijnde laadpaal bij jou in de buurt, maar kunt ook op adres zoeken. Bovendien kun je het type voertuig instellen waarvoor je een laadpunt zoekt. De website laat zien of een laadpaal in gebruik is.

Makkelijk toch? Dat zal je geen grijze haren opleveren maar de laadtijd kan nog wel eens tegenvallen. Oplaadpunten kunnen verschillende laadvermogens hebben, nog niet te beginnen over diverse soorten stekkers. Hoe snel een elektrische auto weer opgeladen is, hangt dan ook af van de gebruikte laadpaal. Naast de laadpaal hebben ook de accu en de oplader in de auto een grote invloed op de laadsnelheid. Plug-in hybride auto’s hebben 1 tot 4 uur nodig om de batterij volledig op te laden. Volledig elektrische auto’s moeten 4 tot 8 uur laden. Heb je haast om naar je afspraak te komen, dan is snelladen een uitkomst. Snelladen kan naast de snelweg en kost je gemiddeld 15 tot 30 minuten. Even snel wat mails op je laptop beantwoorden bij de La Place of de Mac en je kunt weer door!

Dan nog die actieradius. Kom ik wel van A naar B? En wat als ik een spontane (lange afstand)rit tussendoor heb? Een volledig elektrische auto kent geen brandstofmotor. Met andere woorden: als je accu leeg is, is er geen alternatief. Lange afstanden zul je met dit type auto dus zorgvuldig moeten plannen. Bij een volledig elektrische auto is in de praktijk doorgaans na 150 kilometer de stroom op. Daarna moet hij weer aan de stekker. Toch kent de Renault ZOE (een volledig elektrische auto) een actieradius van zo’n 400 km (onder ideale omstandigheden). Naast de snelheid, of beter gezegd rijstijl, heeft ook kou invloed op de actieradius. Merken zijn volop aan het ontwikkelen om zo hun accu’s van meer opslagcapaciteit te voorzien waardoor we dus langer kunnen rijden.

Een dagelijkse rit naar de supermarkt, hockeyclub of kantoor is dus prima te doen met een elektrische auto. Mocht je toch angst hebben om stil te komen staan langs de kant van de weg, dan is een range-extender een mooie uitkomst. Dit is een kleine brandstofmotor aan boord voor wanneer de stroom op dreigt te raken. Die brandstofmotor drijft niet de wielen aan, maar laadt de accu bij. Zo kun je de reis elektrisch vervolgen! Zo zie je maar, elektrisch rijden is zo complex nog niet.

Is jouw accu bestand tegen de winter?

Je zou toch denken dat, nu we de kerstperiode naderen, het kwik een keer onder het nulpunt gaat dalen. Dat betekent dat je auto het buiten nog koud gaat krijgen en je sommige onderdelen tegen de vrieskou moet beschermen. Om een slecht tot niet werkende accu te voorkomen, kun je deze tips opvolgen.

Doorgaans heeft een accu een levensduur van 4 tot 6 jaar. Ze hebben dus niet het eeuwige leven. Met name in de winter kun je problemen ervaren met het starten van je auto. Onder het vriespunt levert de spanningsbron namelijk nog maar tweederde van zijn capaciteit. Wanneer je je auto niet lekker warm en droog binnen kan stallen, kun je het volgende preventief doen:

Voorverwarmen
Wanneer je voor het starten even drie minuten je lampen laat branden, kan de accu langzaam opstarten. Doordat deze zo op temperatuur komt, zal er een hogere startstroom worden opgeleverd en dus treed er minder slijtage op.

Start-stop
Bij elke start moet er piekspanning geleverd worden en dus vraagt een start-stop systeem veel van de accu. In de winter is het dus beter om deze functie uit te zetten, om zo de accu iets te sparen.

Druppelen
Wanneer je auto een winterslaap mag doen, is het wellicht verstandig deze aan een druppellader te hangen voor langere tijd. Zo voorkom je dat de accu langzaam leegloopt en daardoor kapot gaat. Pak je stiekem toch vaker het OV of de fiets? Dan is het ook verstandig af en toe bij te laden.

Accu-check
Een auto aanduwen gaat tegenwoordig niet zo makkelijk meer en bij een automaat gaat die truc sowieso niet op. Om die reden is voorkomen beter dan genezen. Controleer je accu dan ook met enige regelmaat. Met een spanningsmeter check je of er nog genoeg spanning op staat. Bij een draaiende motor is een spanning van ongeveer 14 volt gewenst. Is de waarde veel lager, dan is de kans groot dat er iets mis is met de dynamo of accu. Daarom kun je bij Auto Spijker t/m 31 december gratis je accu laten doormeten. Maak gemakkelijk en snel een afspraak online en wees goed voorbereid op de koudere dagen.

AutoImport Nederland, ster(k) in auto-import

AutoImport Nederland, gevestigd in Loenen aan de Vecht, is een gerenommeerd autobedrijf met jaren ervaring op het gebied van auto inkoop en verkoop . “We zijn een universeel en merk-onafhankelijk autobedrijf”, vertelt Hamza Benjekra, verantwoordelijk voor in- en verkoop bij AutoImport Nederland. “Bij de in- en verkoop richten we ons op alle automerken in verschillende prijsklassen. Wanneer onze klant de auto naar wens niet kan vinden in onze showroom, kunnen we vrijblijvend op zoek gaan naar de gewenste auto. Hierbij kun je zeker ook denken aan import.”

Trend
Al meer dan tien jaar importeert AutoImport Nederland succesvol auto’s uit het buitenland en besluit hier in juni dit jaar een professionele website (Auto Import Nederland) voor op te zetten. Hiermee springt het bedrijf in op een heuse trend. Aldus VWE Automotive zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar al 61.530 gebruikte voertuigen geïmporteerd. Een nieuw record: maar liefst 23% meer dan in het laatste kwartaal van 2017.

Wat van ver komt is bijzonder
Veelal geldt: iets wat van ver komt is bijzonder. Echter is het erg belangrijk bij import een betrouwbare partner in de arm te nemen. Een auto importeren uit bijvoorbeeld Duitsland, België of Frankrijk zorgt er namelijk voor dat u kunt profiteren van diverse (financiële) voordelen. Ons doel is het zorgeloos en snel invoeren van uw nieuwe auto met een zo groot mogelijke kostenbesparing. Zonder risico en zonder zorgen.

Keuzemogelijkheden

Auto Import Nederland biedt een gratis BPM berekening en levert drie verschillende import pakketten:

1.      Doe het zelf pakket (v.a. €125,- incl. btw)

2.      Doe het samen pakket (v.a. €599,- incl. btw)

3.      Full service import pakket (v.a. €1345,- incl. btw)

Benieuwd naar de verschillende pakketten en/of bent u geïnteresseerd wat uw mogelijkheden zijn? Neem alvast een kijkje op de website: www.autoimportnederland.nl en neem voor advies vrijblijvend contact met ons op:

Tel: 0294-231596 of per email: info@autoimportnederland.nl

SLOOTDIJK 9, LOENEN AAN DE VECHT

Lees verder “AutoImport Nederland, ster(k) in auto-import”

Oud is goud

Een oude auto is als een goede wijn; die wordt beter met de jaren. Het werkt als volgt: hoe ouder het bouwjaar, hoe beter de rit. Oud is geliefd. De aanschaf van een ‘oudje’ gaat niet gepaard zonder enige emotie. Een bijna-klassieker koop je niet met je portemonnee maar met je hart zegt men ook wel. Toch kent het rijden van een youngtimer enkele financiële voordelen.

In tegenstelling tot de meeste ‘gewone’ oldtimers komen de youngtimers vaker buiten aangezien deze wel geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Een handjevol verzekeraars biedt een speciale youngtimerverzekering aan, voor auto’s van 15 tot 25 jaar. Dit kan een premievoordeel opleveren.

Een ander voordeel van een youngtimerverzekering is dat de verzekeraar bij total loss niet de dagwaarde uitkeert maar rekening houdt met de bijzondere waarde van de auto. Bij een youngtimerverzekering krijg je met een taxatierapport (dit kost je zo’n €150) de taxatiewaarde vergoedt.

Ben je ondernemer en niet vies van een beetje nostalgie? Vergeet de plug-in hybrides en de hoge bijtelling. Voor een youngtimer geldt een apart bijtellingstarief. Per jaar moet je 35 procent van de dagwaarde optellen bij je inkomen. Inderdaad: niet de catalogusprijs, maar de dagwaarde. Zo kun je dus voor een paar duizend euro een youngtimer kopen die destijds als premium-model de deur uit is gegaan en betaalt de fiscus ook nog eens een beetje mee!

Overweeg je na het lezen van deze voordelen om een youngtimer aan te schaffen? Informeer dan bij ons naar de verschillende modellen die we op voorraad hebben staan, zoals deze Nissan Patrol uit 2001 met slechts 80.000 km op de teller.

 

 

Ook uw Lease auto is bij ons welkom! Gecertificeerd service en onderhoud voor alle merken.

Bent u een zakelijke rijder en woonachtig of werkzaam in de regio Amsterdam – Utrecht of Hilversum? Auto Spijker is een gerenommeerd BOVAG-autobedrijf dat gegarandeerde kwaliteit, gemoedelijkheid en betrouwbaarheid bij elkaar brengt, ook voor de zakelijke rijder. U kunt makkelijk en snel online een afspraak maken voor het onderhoud van uw lease-auto. U mag als leaserijder zelf kiezen bij welk erkend BOVAG universeel autobedrijf u het onderhoud aan uw leaseauto laat uitvoeren. Auto Spijker is aangesloten bij ROB-Net. Hiermee verrichten wij reparatie’s en onderhoud aan lease auto’s en bedrijfsauto’s van diverse lease maatschappijen.

Als bestuurder van een leaseauto bent u een zakelijke rijder en wilt u natuurlijk snel, goed en probleemloos geholpen worden met het onderhoud van uw auto. Bij Auto Spijker bent u verzekerd van gekwalificeerde medewerkers, optimale dienstverlening en vakkundig onderhoud volgens fabrieksopgave en met behoud van fabrieksgarantie. Maar ook van een uitstekende haal- en brengservice of vervangend vervoer, een persoonlijke benadering en een ontvangstruimte waar verse koffie klaar staat met gratis WiFi.